19 Kasım 2010 Cuma

Ya da biz masal olsak...

2,5 yaşına gelene dek neredeyse her anı göz göze, diz dize doya doya ana-kız birlikte geçirdiğimizden midir nedir bilmiyorum; üç aydır çalışan anneyle beraber yeni bir Irmak var karşımda.Her akşam(akşamı biraz geçe;yok vazgeçtim akşamla gece arası birşey)iş çıkışı anneanneden alınıp eve gidene kadar ki kısa mesafe yolda ne aldırsam diye düşünüp bir market eziyeti bir de yasakları delme çabası sergiliyor sağolsun.Eminim ki o yasaklar bütün gün rafa kaldırılmış şekilde geçiyor zaten.Bir de ben izin verirsem ne olacak diyip karşılıklı bir inatlaşma yaşıyoruz.Kendimizi eve atar atmaz acıktımmmm,hayır yemicem,çişim geldiiii;yapmıcam,üşüdüm örttttt,sıcakladım açççç,terlik giyicemmm,şimdi de çorabımı çıkarıcam diye devam eden bir karşıtlıklar listemiz var bizim.İstisnasız her akşam.Uslu,uyumlu kızımın yerinde yeller esiyor.Anlıyorum;özlüyor.Tek sebebi bu.Naz yapıyor,şımarmak istiyor.Annesi çalışan tüm çocuklar gibi....
Asıl seremoni ''hadi uyuyalım''dediğim anda başlıyor.Yok öyle eskisi gibi uyumayalım demiyor;hatta koşa koşa gidiyor yatağa.Bilmem kaç kez masal dinleyecek çünkü:)))Ve benim için de asıl kabus tam da burda başlıyor.Hangi masal?
İçinde seni yemek için diye bağıran bir kurt olan ''kırmızı başlıklı kız'' mı?
Ormanda kaybolan ''Hanzel ile Gratel''mi?
Görüntüsü diğerlerinden farklı diye dışlanan ''çirkin ördek yavrusu'' mu?
Beyaz atlı prensi gelince her şeyi toz pembe olacak ''uyuyan güzel''i mi''?
Anne ve babası asla kızmayan ''Cemile''serisi mi?
Hırpalanan ''külkedisi''mi?
Beğenemedim hiçbirini.Seçerek anlatmaktan yoruldum.Çocuklara hayatın gri yanlarını anlatmak ne zormuş meğer.Ne bembeyaz olmalı her şey ne de simsiyah.Ama masal bu ya sonu iyi bitmeli değil mi?Kafası karışmamalı,umut vermeli.Oturdum ilk masalı yazdım.İşyerinde kimseye çaktırmadan kızıyla kaç saat sonra buluşacağını parmak hesabı yapan,eve gelince içine çektiği gıdı kokusuyla kendine gelen anneyle sarı papatyasının öyküsü.Olur mu ki?

10 yorum:

AycA dedi ki...

gece gece gözlerimi doldurdun:)

ELİF dedi ki...

Aynı seyleri yapıyor benim kızımda, hatta market olayımız bile aynı. Tüm nazini çekince duruluyor biraz:)

Deniz dedi ki...

Canim aslinda bizim uydurduklarimiz daha da hoslarina gidiyor:)ayni nazlar bizde de mevcut bi de

Burcu.. dedi ki...

BEn yazdığın masalı merak ettim :)

Sen Gelince dedi ki...

Niye kelimeleri cımbızla seçip ağlama moduna giriyorum direk bilemiyorum:( Bir ara masalı okumak isterim... Tamam merak kadar, kolaycılık da var işin içinde:)

Sibelbek dedi ki...

benimki uyumak istemiyor zira masal konusunda süpper beceriksiz bir annesi mevcut. buna da alışır diyeceğim amma bizimki 3 yaşına geldi hala aynı tas aynı hamam :(

füsfüs dedi ki...

burcucum çok az görüyor sen çok haklı kuzucum ama sen de yoruluyorsun sen de haklısın. şu inatlaşmalar olmasa o az zamanı güle oynaya geçirseniz değil mi? o da olacak inşallah sabır biraz. masalı ben de merak ettim bu arada:) öptüm sizi

burcu dedi ki...

masalı da yayınlayacağım arkadaşlar,toparlıyorum...öperim herkesi...

Deli Anne dedi ki...

dünyanın en iyi masalı da olsa sözkonusu olan, anne veya babanın uydurduğu masala nedense bayılıyor çocuklar.. ben hep bunu gözlemledim.. hele ki iyice udurmuşsanız, sonraki günler tekrar istediğinde siz de hatırlamıyorsanız vay halinize... kolaylıklar size de...

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

Ahhh ahhhh ... bende de var aynısından :)
20 ay beraber olup, işe başladıktan sonraki kızımı ben de tanıyamıyorum.Gün içinde annemi ara diye bağrındığı için, anneanne saat başı beni arıyor, kızımla konuşuyoruz.Alel acele sabahtan itibaren ne yaptıysa, her defasında anlatıyor sağolsun :)
Eve geldiğimde, anne bana ne aldın demeye başlıyor, saklandığı kapının arkasından ! Ne kadar faaliyet varsa sığdırmaya çalışıyor uyku vaktine kadar olan 3 saatte, uyku saati de değişti zaten. sabah 9-10 da uyanıp öğlen 2de yenıden uyuyup, akşam 22:30 da en geç uyuklayan kızım, artık öğlen uyumuyor sabahın 7 sınde bıle kalksa ve gece 23:00 leri geçiyor yatağa götürmem, o da kandırmacalarla " Ecenin yatağında ben yatıcam" diyerek mesela :)
Sonrasında aynı masal faslı balıyor.Anlatılan beğenilmiyor.Yanlış anlatıyorsun anneeee diyerek kızlıyor vs... derken yıl bitti ... Herşeye alışıyoruz anne olarak ne yapalım .Ev işleri de cabası tabii ki düzensiz de olmuyor ! =)