16 Ocak 2010 Cumartesi

İlk tiyatro...

Çocukların kendi oluşturduğunuz bir grupla oyun oynamaya başladıkları dönem aslında tiyatroya da adım adım yaklaştıkları anlamına gelip boya yapmak ,dans etmek,müzik dinlemek gibi aktivitelerin yanı sıra görsel ve işitsel zekaya hitap etmesi açısından tiyatro büyük önem taşırmış...

Sıkılır mı? Korkar mı? Çıkmak ister mi? Ağlar mı?
Aklımda onlarca soruyla beraber bu sabah Irmak'la Begüm'ü ilk kez ''meyve bahçesi bizim olacak''adlı tiyatro oyununa götürdük.Begüm daha önce iki kere gitmiş,Irmak için bir ilk.Anne olarak benim için de...
Fuayede beklemeye başlamamızla eğleneceklerinin sinyalini verdiler zaten.Fotoğraflara baktılar,broşürleri karıştırdılar,içeri giren çocuklarla oynadılar...
Oyunun başlamasıyla Irmak kısa süreli bir tedirginlik yaşadı,çıkmak ister gibi yaptı.Sonra ilgisini çekti,sahnedeki oyunculara meyve isimleri vermeye başladım,kulağına fısır fısır bişeyler anlattım.Biraz meme emdi,biraz ayak ucumda dolandı,biraz izledi,biraz alkış yaptı.Genel olarak gayet iyiydi.Aynı odada 10 dakikadan fazla duramayan çocuğumun 1,5 saat dar ve karanlık bir yerde nasıl durduğuna şaştım kaldım.Demek ki neymiş Burcu'cum denemeden bilinmiyormuş.Onu yemez demeden önce bir kaşık tatmasını sağlamak,orda uyumaz demeden önce iyice uykusunun gelmesini beklemek,sıkılır demeden önce nasıl eğlenceli hale getiririm diye sormak gerekiyormuş.Çünkü bu çocuklar bizi şaşırtmayı ,nasıl da oldu dedirtmeyi pek bir seviyorlar.
Küçük bir not:Gideceğiniz oyunu seçmeden önce(özellikle bu yaş grubu için)az söz,bol müzik olmasına dikkat edin...




11 yorum:

Başak dedi ki...

Ay sevsinler küçük hanımı nasıl da güzel oturup oyunu bekliyor.Aferin ona.Cesaretinden dolayı sana da aferin annesi:)Annem beni ilk tiyatroya götürdüğünde 4 yaşındaydım,dün gibi aklımda.Güzel bir deneyim gerçekten.Ama ben henüz cesaret edemiyorum doğrusu Adayı götürmeye.

Ozlemcan dedi ki...

şaka gibi yaaaa :))) bayıldım bayıldımmm :)) en kısa zamanda biz de katılalım artıkkk nolurrr :))

elif ada dedi ki...

Ne kadar tatlı oturmuş ve izlemiş Irmak. Bir de elindeki programa bakması yok mu bayıldım

Adsız dedi ki...

aaaah ne şanslı şu çocuklar değilmi ben ilk tiyatroma 22 yaşında gittim:)

Özden dedi ki...

Sana kesinlikle katılıyorum oyun seçimi çok önemli. 1,5 saat kalması süper bir haber, devamı gelir artık...
Sevgiler
Özden&Can

Güneş Akay dedi ki...

Irmak içeri giren çocuklarla kendinden geçti, ama ben en çok ırmak'ın aldığı dergiyi, begüm'ün götürüp vermesine şaştım kaldım :)Biraz zaman geçsin tekrarlarız artık ..

Adsız dedi ki...

BURCU ÇOK HOŞUMA GİTTİ GERÇKTEN BİRANDA BEN KIZIMI DÜŞÜNDÜMDE BÖYLE BİRYERE GİTSE BACAGIMA SARILIP BIRAKMIYOR BİRDAHAKİ GEZİNİZDE BİR ÇAĞRI AT BİZDE GELELİM özlem özberk(sibelin kardeşi)

burcu dedi ki...

başak;ben de çok tedirgindim ama sonuç iyi oldu.hadi biraz cesaret.
özlemim;büyüyorlar ikizler az kaldı.yaz da gelsin daha nerelere gideriz.
güneş mutlaka tekrarlayalım.
özlem;birdahakine azrayı da alıcaz,söz...

Betül dedi ki...

oy oy bıdıkların keyfe bak..

sule_bilge dedi ki...

tuyolar için teşekkürler.
aferin kuzulara.
öptüm

Kıvır Anniş dedi ki...

büyükşehir belediyesinin 1-3yaş arası için hazırlanmış 20dklık bir oyunu var.iyigeceler diye.haftaiçine denk geldiği için henüz götüremedim.en kısa zamanda götürücem.bu sizin götürdüğünüz h.sonuymuş.yaş grubu belirtilmemiş ama denemek istiyorum bende.ırmak kadar ilgili ve uslu olur mu acaba ? :)